Auto nieuws

Als u een nieuwe ouder bent, is een autostoeltje een van de belangrijkste babyuitrustingen die u zult kopen, maar het moet goed geïnstalleerd worden om veilig te zijn. Helaas blijkt uit onderzoek dat een grote meerderheid van de ouders minstens één fout maakt bij het installeren van een nieuw autostoeltje. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn, en er is hulp beschikbaar. Volg deze richtlijnen voor de juiste installatie en om uw kind vanaf de eerste dag veilig in de auto te houden:

Het juiste type autostoeltje:
Een achterwaarts gericht autostoeltje is een must voor baby’s en peuters: bij een ongeluk beschermt het het hoofd, de nek en de ruggengraat. Houd uw kleintje daarin tot hij of zij de maximale lengte en het maximale gewicht heeft bereikt dat door de fabrikant van het stoeltje wordt voorgeschreven. De American Academy of Pediatrics heeft onlangs de richtlijnen aangepast en stelt nu dat kinderen “zo lang mogelijk” achterwaarts gericht moeten blijven zitten, ongeacht hun leeftijd. Daarna moeten jonge kinderen overstappen op een naar voren gericht zitje en vervolgens op een stoelverhoger. Als ze groot genoeg zijn voor een gewone autogordel, moeten ze nog steeds achterin zitten, in ieder geval tot ze 13 jaar zijn.

Zeven tips voor het installeren en gebruiken van uw nieuwe autostoeltje:
Het is belangrijk om zowel de handleiding van het autostoeltje als de handleiding van uw auto te lezen om er zeker van te zijn dat uw autostoeltje correct is geplaatst en geïnstalleerd.
Als u de LATCH-methode gebruikt om het zitje te installeren, controleer dan de gewichtslimieten.
Let vooral op de aanwijzingen voor het vergrendelen van de veiligheidsgordel en de juiste hellingshoek van het zitje.
Als uw auto het toelaat, kunt u overwegen het zitje in het midden te installeren, zodat uw kind van alle kanten beschermd is.
Wiebel het zitje waar het aan de auto is bevestigd om te controleren of het goed vastzit: als het goed geïnstalleerd is, mag het zitje niet meer dan 2,5 cm heen en weer of van links naar rechts bewegen.
Leg geen dekens of watten tussen uw kind en het zitje, of tussen het harnas en uw kind.
Zorg ervoor dat alle harnasgordels plat liggen en dat het harnas goed vastgegespt en strak aangetrokken is.
Waar kunt u steun vinden:
Als u zich zorgen maakt of u het wel goed doet, is er hulp beschikbaar. Op cert.safekids.org kunt u zoeken naar een specialist in veiligheid voor kinderen in uw regio die u kan helpen bij de installatie van het stoeltje en/of kan controleren of het correct is gebeurd. Er zijn ook veel installatievideo’s online beschikbaar. In veel steden kunt u uw autostoeltje laten inspecteren bij uw plaatselijke brandweerkazerne. De National Highway Transportation Safety Association raadt ook aan uw autostoeltje te registreren, zodat u updates, terugroepacties en veiligheidsinformatie kunt ontvangen. Ga naar nhtsa.gov om uw stoel te registreren en om uit te vinden waar u het kunt laten inspecteren in uw omgeving.

Voor al uw auto verzekering vragen, bel of neem contact op met Robins Insurance vandaag.

Tags: opkoper bedrijfswagens –  auto verkopen –  auto verkopen